Gå til sidens hovedinnhold

Tro det eller ei, men denne landingen var helt etter boka

Blinkskudd

Slik fikk fotografen dette blinkskuddet.

TROMSØ (Nordlys): Blinkskuddet ble tatt lørdag, av Tromsø-fotografen Hjalmar S. Westgård. Han hadde tatt turen til Håkøya, etter tips om at en koloni av kobber hadde tilhold der. Det ble imidlertid smått med sel i linsa.

- De var faktisk der, men de var for langt unna. Jeg hadde håpet å ta noen bilder av dem mens de lå på holmer og skjær, men det gikk ikke, forklarer fotografen selv.

Han surret litt rundt på øya, i håp om at det skulle dukke opp et annet spennende motiv. Og han trengte ikke å vente lenge. Med nyinnkjøpt linse, en Tamron 150-600, fanget han et Widerøe-fly på vei inn for landing i Tromsø.

- Jeg tok en serie av to fly fra Widerøe, og la merke til vinkelen på flyet og brua ved innflyvningen. Ingen av bildene jeg tok traff helt, så jeg ventet på neste fly, forteller han.

Helt tilfeldig

I det Norwegian går inn for landing kjører han en ny, rask serie. Gjennom linsa ser han flyet tangere brua i akkurat riktig øyeblikk.

- Det ble akkurat som jeg håpet, og kvaliteten ble god med tanke på hvor langt unna jeg sto. Jeg har i ettertid sjekket, og bildet er tatt fem kilometer fra brua, sier han.

Landingen til Norwegian er helt etter boka, og inntreffer mange ganger om dagen, hele året gjennom. Bildet var likevel ikke planlagt fra fotografens side.

- Nei, veien blir til mens man går, er det et ordtrykk som heter. Det var det som skjedde her. Selv var jeg mest opptatt av å sjekke ytelsen i den nye linsa, men bevares, det er artig når det blir så bra, sier han.

Fleipet med bildet

Hjalmar S. Westgård har sin egen fotoside på Facebook, der han deler sine blinkskudd. Bildet av flyet la han også ut på et par andre sider, balnt annet Norwegian sin egen Facebook-side. Der har det fått nesten tusen likes, og er delt av mange.

- Flyselskapet kommenterte det også selv. Det er gøy å se hvordan et bilde som ble til ut av ingenting, fanger folk sin oppmerksomhet, sier han.

I kommentarfeltet har Norwegians representant skrevet følgende:

«Pilotene våre er kreative ja, kanskje SAS brukte for lang tid på å komme seg av rullebanen? (smilefjes ). Veldig tøft bilde, takk for at du deler med oss! Vennlig hilsen Rebekka »

Selv konkluderer Westgård med at han er fornøyd med sin nye linse, og at livet som fotograf stadig byr på nye muligheter.

- Det er jo en helt hverdagslig hendelse, men som fotograf utvikler man jo en evne til å se det som andre ikke ser. Da jeg spottet Widerøe-flyene tenkte jeg at her kan det være noe - og jeg fikk rett, slår han fast.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken