RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tro, håp og kjærlighet

ULLEVAAL (vif-fotball.no): Uka før derbykampen mot Lyn var gjerdene rundt Bingen på Valle dekket av bannere fra Klanens tifogruppe. Klanen ville vise spillerne at de ikke vil vente lenger på en seier fra Oslo-laget fra vest. Journalist-spirene i Ung Stab tok pulsen på tifogruppa både før og etter kampen.

Tifogruppa har brukt rundt to uker på å forberede tifo-arrangementet til kampen mot Lyn. Tilsammen har de vært alt fra fire til femten i arbeidet. Ung Stab har snakket med André Schulte (24) i tifogruppa.

- I dag kjører vi en stor overhead-banner som dekker hele Cola-svingen. I tillegg har vi lagt flagg på Bredden slik at fargene våre blir synlige der også, men mer får dere ikke vite før banneret kommer opp, forteller André som har vært med i tifogruppa i to år.

Søndag begynte de ivrigste klokken 16.00 med å rigge til, kanskje tidlig for noen, men før kampen mot Lyn i fjor begynte tifogruppa allerede klokka ti om morgenen til en kamp som startet halv ti om kvelden.

- Det er mange gærne folk som er med, og vi har det alltid gøy sammen når vi lager tifo. Det er moro å få gjøre noe spesielt for klubben og spillerne, og vi håper de setter pris på at vi setter farge på tribunen, forteller André om hvorfor han er med.

- Bastionen og Lyn pleier alltid å ha bra tifo mot oss, men vi er veldig fornøyde med resultatet av vår egen tifo i dag. På banen går det vel som vanlig i dag, men vi håper jo at vi har klart å motivere spillerne nok til at vi endelig slår Lyn også banen, sa en spent André som i håp om at spillerne skulle få ekstra tenning til kampen sto sammen med resten av tifogruppe med bluss når spillerne ankom Ullevaal.

Blandede følelser
Kampen mot Lyn gikk ikke som alle med Enga-hjerte håpet. Etter kampen var André fornøyd med resultatene av tifoarbeidet, en stor overheadbanner med VIF-logoen omringet av ordene tro, håp og kjærlighet før kampen og mange engangsbannere i pausa med små stikk til de røde og hvite fra Kringsjå. Like fornøyd var han ikke med det han så på banen.

- Nå er jeg utrolig skuffa og lei meg. Jeg håper gutta snart skjønner alvoret, for jeg savner mer tenning, innsats, løpsvilje og arbeidsmoral. Vi prøvde å gjøre vårt beste på tribunen, og hadde håpet at spillerne gjorde det samme på banen.

Flott initiativ
Spillerne var som André skuffa over resultatet, både på egne og supporternes vegne.

- Tapet i dag er nok verst for supporterne, spesielt siden de har tatt seg turen opp Valle flere ganger denne uken. Det har vært et flott initiativ fra Klanens side, det er en fantastisk gjeng. Jeg tar på meg skylden for tapet i dag, hvis straffen hadde gått i mål hadde vi sannsynligvis fått med oss et poeng hjem. Jeg må bare beklage overfor fansen og spillerne, fortalte en utmattet Martin Andresen til Ung Stab etter kampen.

Også de tre nykommerne Troy Perkins, Tor Ole Skullerud og Mohammed Abdellaoue var imponert over Klanens engasjement rundt Lyn-kampen.

- Akkurat nå er jeg ikke så veldig glad. Lyn hadde større sjanser enn oss, og satt inn de målene de trengte. Supporterne har vært fantastiske foran denne kampen, og det er fansen vi er her for. Man merker dette er en spesiell kamp for dem. Spesielt moro var det med blussingen som møtte oss da vi ankom stadion, sa Troy Perkins etter sitt første Oslo-derby.

- Klanen har vist oss hvor viktig en seier er for dem gjennom hele denne uka. De har vist oss hvor sterkt de ønsker dette. Dessverre klarte vi ikke leve opp til forventningene denne gangen, supplerte en skuffet hovedtrener Tor Ole Skullerud som fikk støtte av Oslo-guttten Mohammed Abdellaoue.

- Supporterne har vist seg fra sin aller beste side denne uken. Det har vært kjempemorsomt å se hvor engasjerte de er, spesielt morsomt var det med blussingen som møtte oss når vi kom. Selv om vi er en tøff periode nå, håper jeg Klanen ikke har mistet troen på oss.

Stolte av Klanen
En annen Oslo-gutt, Freddy dos Santos, er definitivt ikke nykommer og har opplevd alle byderbyene siden 2002.

- Det føles som vi har spilt denne kampen flere ganger før, vi har nok en gang ikke marginene på vår side. Dette er den kampen i året jeg personlig har mest lyst til å vinne, men vi har ikke fått det til her på Ullevaal i år, forteller han.

- Alle spillerne er veldig stolte av Klanen, de lagde en fantastisk ramme rundt kampen. Vi ankom jo stadion i dag til bluss og syd-Europeiske tilstander. Det var synd det endte som det endte, Klanen hadde fortjent bedre, avslutter Freddy dos Santos.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere