Gå til sidens hovedinnhold

Tro og lære på Grønlands torg

Som innledning til Oslo Sacred Music Festival presenterte de ulike religionene og trossamfunnene i bydelen seg for gamle kjente, troende, søkende og dem som ruslet tilfeldig forbi.

GRØNNLAND TORG: Visjonene for møtet på torget var av de gode og knyttet opp mot den første multireligiøs musikkfestival i Oslo:– Vi håper det kan bli til en lang historie, og en vakker fortelling. Det er et fredsgene i enhver religion, og det går an å finne inn til hverandre gjennom kulturelle uttrykk. Vi ønsker å skape en dialoghistorie ut fra en kulturplattform.

Mangfold

Og bod i bod sto blide veivisere i tro og lære. med små og store skrifter for hånden.

– Vi er Norges eldste dissentersamfunn (ordet dissenter ble i 1969 erstattet av «trossamfunn eller menigheter utenfor Den norske kirke. red.anm.), sier Kristin Eskeland blidt og legger til:

– Vi er ikke så mange, et av de minste i landet og holder til her på Grønland.


Under samme tak sitter også Tron Rehn. Han tiller for Holistisk Forbund. som er en livssynsorganisasjon.

– Vi skiller mellom åndelighet og religion og erkjenner at menneskers forståelse av verden og virkelighet er i forandring, sier han.

Felles

Et fargerikt fat skapte hjemlengsel for Tareq Kadah da han var innom boden til Den norske kirke.

- Jeg studerer i Oslo, men kommer fra Jerusalem akkurat som fatet, forteller han og undres på om prostiprest Lise Tostrup Setec hadde vært der.

Han fikk ja. og da var introduksjonen til en lang og hyggelig samtale gjort.

Blomstrer

Hare Krishna hadde blomstringstid i hippietida, og etter eget utsagn så er blomster de på nytt nå.

– Alle levende vesen har sjel og det påvirker oss. Ikke minst i vårt levesett, forteller Sanatani som sammen med Chandra stiller opp fargerike bilder og skrifter.

Hun legger til:

– Det er mange søkende i dag som tar kontakt med oss. Og det er jo ikke så vanskelig da du finner oss på Karl Johan hver lørdag.

De eldste

Den Etiopisk Ortodokse Kirke i Norge var også fargerikt til stede, og hører med til kristenhetens aller eldste. De har sin historie over 3000 år tilbake i tiden.

– De aller fleste som har kommet som flyktninger fra Etiopia, hører til vårt kirkesamfunn, og vi holder til her på grønnland, forteller Hirut Worku.

Sammen med Selome Mekonnen gleder hun seg til å treffe andre i bodene rundt og høre deres historie.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner