RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tro på OPEC-kutt i februar

Sist oppdatert:
Oljeanalytiker Fredric Lasserre i franske Societe Generale tror at OPEC første vil vedta nye kutt i produksjonskvotene i februar, og at de blir holdt uendret på desembermøtet
Ifølge Dow Jones Newswire så forventer Lasserre at OPEC kan vedta et kutt på opptil en million fat pr. dag i løpet av møtet organisasjonen forventes å holde i første kvartal, sannsynligvis februar.

OPEC har hittil argumentert med at etterspørselen avtar i vårhalvåret, og dette kan legge press på oljeprisen.

- OPEC har råd til et siste kutt, sa Lasserre ifølge Dow Jones.

Det er imidlertid splittelse i det mektige oljekartellet, for spesielt de afrikanske medlemslandene, Nigeria, Algerie og Libya er motstandere av nye kutt. Nigeria har til og med rettet en formell forespørsel om å få økt sin individuelle kvote på oljeministermøtet som skal avholdes 4. desember.

- De har fått inn utenlandske investorer for øke oljeproduksjonen, og trenger å sikre avkastning til disse investorene, sa Lasserre.

Det eneste landet som klart har gått innfor nye kutt allerede i desember er Venezuela, men også Indonesia har støttet et slikt forslag. Begge landene produserer for øyeblikket under sine tildelte kvoter på grunn av sviktende produksjon. De er derfor opptatt av å holde oppe inntektene ved en høy oljepris.

Lasserre forventer ifølge Dow Jones at OPEC markedsandel vil fortsette å falle mens produsentene utenfor kartellet vil dekke opp etterspørselsøkning, i hovedsak Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere