RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trodde du kassa på Rema var upopulær?

VARIERT JOBB: - Vi roterer og alle gjør alle oppgavene i butikken, forteller Lene Dolva. Her i fruktavdelingen sammen med Jannike Tømta.
VARIERT JOBB: - Vi roterer og alle gjør alle oppgavene i butikken, forteller Lene Dolva. Her i fruktavdelingen sammen med Jannike Tømta. Foto: Inge Fjelddalen (TELEMARKSAVISA)
Sist oppdatert:
Her hadde sjefen nok å velge fra.

- Det rant vel inn rundt 30 søknader daglig. Jeg var veldig overrasket over at det kom så mange søknader, sier butikksjef Kristine Danielsen til Telemarksavisa.

Da Rema 1000 på Hovenga skulle starte opp butikken på Hovenga i Telemark før jul ble det blant annet annonsert to stillinger. Til disse to stillingene kom det 300 søknader.

- Jeg var vel ikke i tvil om hvem som skulle ansettes. Søknaden fra Lene Dolva festet jeg meg ved med en gang. Og jeg har fått ei utrolig flott dame med på laget, hun er skikkelig flink, roser Danielsen.

Ble veldig glad
- Jeg må jo innrømme og si at jeg var veldig glad da jeg fikk jobben. For jeg hadde bestemt meg for å søke lenge før utlysningen kom. Jeg hadde skikkelig lyst til å jobbe i den nye butikken. Ikke minst fordi jeg er bosatt på Hovenga og fordi jeg har arbeidet i Reitangruppen tidligere. Jeg kom fra en jobb på Narvesen, forteller Lene Dolva.

- Det var rett og slett litt uvirkelig at det er sant. Nå har det vært åpent i tre måneder og jeg synes det er enda bedre å jobbe her enn jeg trodde på forhånd.

Skryter av kollegaer
- Totalt er vi ti stykker her. Tre kom med fra den butikken i Larvik som Kristine Danielsen kom fra da hun kom hit. De andre søkte som meg på forskjellige måter. Og vi er blitt en fantastisk gjeng med et veldig godt samhold som gjør det beste for hverandre. Vi har også en flott sjef som får fram det beste i oss.

- I tillegg har vi veldig fine kunder her. Så det å gå på jobb hver dag er bare en glede. Det å få jobbe sammen med flere var også en av grunnene til at jeg søkte meg over til en butikkjobb, sier Lene Dolva.

Alle roterer
Det å jobbe i butikk i dag er ikke helt det samme som det var tidligere. Nå slipper noen å sitte i kassa hele dagen.

- Vi har et system der vi roterer. Det betyr at alle jobber med alt. Enten det er i kassa, med frukt, men kjølevarer, blomster eller blader. På den måten så er også arbeidsdagen variert. Det er en stor fordel å slippe å sitte i kassa eller gjøre den samme jobben hele tiden, sier Lene Dolva, som gjerne kommer med et tips til de som ikke har en jobb.

- Ikke vær for kresen å gi ikke opp. Det er alltid mulig å finne en jobb. Men hvis man ikke er kresen og tar det som man kan få, så får man arbeidstrening. Da er det lettere å bytte til en annen jobb senere, sier hun.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere