RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trodde journalister skulle ta ham

Foto: Teigen, Trond Reidar (Scanpix)
Sist oppdatert:
Shariastudenten Mohyeldeen Mohammad (24) løslatt etter politiavhør.

Det forklarte shariastudenten Mohyeldeen Mohammad da han ble avhørt av politiet i Larvik i dag. Han ble løslatt like før klokken 18.30 onsdag, etter å ha blitt avhørt om drapstrusler han skal ha rettet mot Dagblad-journalister.

Politiinspektør Magnar Pedersen sa på en pressekonferanse i kveld at Mohyeldeen Mohammad kom til politiet i Larvik for å anmelde at han selv hadde blitt drapstruet.

- Truslene skal ha kommet på sms og telefon, sa Pedersen.

Truslene skal ha gått på at Mohammad skulle «tas» og boligen hans skulle «steines».

Ransaket
- Han har gitt oss sin mobiltelefon, så vi skal gå igjennom den, sa Pedersen.

Mohammad forklarte i avhøret med politiet at han ikke forsto at de to Dagblad-journalistene var journalister, men derimot trodde at de kunne være de samme som hadde truet ham. Det var derfor han truet dem med at de skulle skytes.

- Han bekreftet at han sa det, sa Pedersen.

Politiet ransaket boligen til Mohammad onsdag, uten å finne våpen eller å gjøre beslag av noen art. Han ble løslatt siden politiet ikke mener at det foreligger noen bevisforspillelsesfare.

- Alvorlig frykt
Vestfold politidistrikt sendte onsdag ettermiddag ut følgende pressemelding:

«Vestfold politidistrikt har i ettermiddag, onsdag 17. februar pågrepet en 24 år gammel mann som tirsdag ettermiddag fremsatte trusler mot journalister fra Dagbladet. Mannen oppsøkte selv politistasjonen i Larvik der har ble pågrepet. Mannen sitter nå i avhør.

Mannen er pågrepet da det foreligger skjellig grunn for å mistenke ham for overtredelse av Straffelovens § 227 første straffealternativ, for å ha truet med en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneders fengsel, under slike omstendigheter at trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

Grunnlaget for pågripelsen er at mannen ved 15 tiden tirsdag gjentatte ganger fremsatte trusler mot journalister fra Dagbladet.

Pågripelsen begrunnes med bevisforspillelsesfare.

Det er konstituert sjefredaktør Helle som har innlevert anmeldelsen til Vestfold politidistrikt.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere