Gå til sidens hovedinnhold

Trodde onkelen var besatt av demoner

Drepte sin egen onkel med 14 knivstikk.

Den 56 år gamle mannen som ble drept i Vølunds gate i Sarpsborg sentrum 23. juli fjor, døde etter å ha blitt påført 14 knivstikk.

Det kom fram under første dag av rettssaken mot den tiltalte 23-åringen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Den drapstiltalte erkjente handlingene da han startet sin forklaring i Sarpsborg tingrett.

Han var i fjor sommer i Sverige med sin kjæreste da han fikk høre om terroranslagene i Oslo og på Utøya. Da hørte han stemmer i hodet som fortalte ham om konspirasjonsteorier der blant annet regjeringen skulle være innblandet i terroren. Han fikk for seg at han måtte reise tilbake til Norge for å ta affære.

Tidlig om morgenen 23. juli passerte han bommene på Svinesund. Etter en tur til Halden, endte han opp hos et ektepar i Sarpsborg, hans onkel og tante. Under dette besøket fikk han for seg at ekeparet var besatt av demoner og hentet derfor en kniv på kjøkkenet og truet med å drepe dem. Ute på gata stakk 23-åringen onkelen 14 ganger med kniv, mens kvinnen unnslapp. Selv erkjente tiltalte å ha påført 56-åringen 3-4 knivstikk. Den døde skal ha blitt stukket åtte ganger i hodet og seks ganger i nakke/rygg.

- Dette var tanker jeg aldri har hatt før. I dag skjønner jeg at det ikke var reelt, sa mannen i retten.

Han ble skutt av politiet i beinet på busstasjonen i Sarpsborg under pågripelsen. Han mente også at politiet var besatt av demoner og nektet derfor å overgi seg. Selv ikke pepprspray og batongslag fra politiets side var nok til at tiltalte ga seg. Også etter at han ble skutt i låret holdt han fast i kniven, og politiet måtte bruke slagvåpen for å frata mannen stikkvåpenet.

I tillegg til drapet er Halden-mannen tiltalt for trusler, skadeverk og narkotikalovbrudd. Han har tilbrakt mesteparten av tiden på sikkerhetsavdelingen på Veum etter drapet. Derfra rømte han i april i år - etter dette ble han overført til varetekt i Oslo.

Det er allerede i tiltalen klart at det vil bli lagt ned påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern for 23-åringen.

Aktor Sturla Henriksbø har holdt sitt innledningsforedrag, og 23-åringen har forklart seg. Etter en pause i retten er det aktor som skal spørre ut den drapstiltalte om det brutale knivdrapet.

Rettssaken ledes av tingrettsdommer Sverre S. Aarmo. Den drapstiltalte forsvares av advokat Anders Westeng.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto