*Nettavisen* Nyheter.

Trodde soldat var den savnede

Foto: Inge Murberg (Norske Redningshunder)

Letemannskaper møtte tirsdag en væpnet mann i kamuflasjeklær i Ringsakerfjellet. Politiet trodde lenge dette var en savnet 35-åring.

20.05.09 12:56

En mann fra Lillehammer har vært savnet i fjellområdet rundt Sjusjøen siden mandag. Tirsdag kveld ble en mann observert under søket i Elgåsen, iført kamuflasjeklær og ifølge letemannskaper fra Norske Redningshunder skal han ha båret på et våpen.

Leteaksjon på vent
Etter observasjonen ble samtlige letemannskaper trukket ut fra leteområdet i Ringsakerfjellet. Mannen skal til letemannskaper ha opplyst at han deltok i en militærøvelse, men politiets undersøkelser viste at det ikke pågikk noen øvelse i området.

Onsdag formiddag opplyser politiet at de har fått bekreftet at denne mannen ikke er den savnede lillehamringen. De trekker nå tilbake sine bevæpnede mannskaper som har vært i området i natt og utover dagen.

Dermed fortsetter politiet i Hedmark nå leteaksjonen i området ved Sjusjøen med frivillige letemannskaper igjen.

Forsvaret beklager
- Politiet vet nå at det er en soldat som er en del av en militærøvelse i området. Soldaten var iført uniform og bar på våpen. Han har bekreftet at han var i området og var i kontakt med frivillige letemannskaper i går kveld. Politiet undersøkte i går kveld med Forsvarets militærleire i Hedmark og Oppland om det var noen øvelser leteområdet og fikk da beskjed om at det var det ikke. Det viser seg imidlertid at det var en feil opplysning fra Forsvarets side og de har til oss i formiddag opplyst at det er en militærøvelse i leteområdet, forklarer informasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i en pressemelding fra Hedmark politidistrikt.

Forsvaret har beklaget ovenfor politiet at de har gitt uriktige opplysninger som har ført til en forsinkelse i letearbeid.

Personen letemannskapene var i kontakt med, opptrådte verken truende eller truet noen.

- Våre hundeførere skal trekke seg tilbake umiddelbart og la politiet styre det videre søket etter mannen, sa operativ leder i Norske Redningshunder Romerike, Arve Holm, til NTB tirsdag kveld.

Øst for Sjusjøen
Utgangspunktet for leteaksjonen er fortsatt stedet hvor savnedes bil ble funnet. Bilen ble funnet like ved en hytte øst for Sjusjøen som vedkommende benyttet i helgen.

Savnede er om lag 180 centimeter høy og har lyst hår. Politiet har grunn til å anta at han er iført kamuflasjeklær. Politiet i Hedmark ønsker at publikum som ferdes i Ringsakerfjellet og som gjør evt observasjoner av den savnede gir beskjed til politiet på telefon 02800.

Det var mandag formiddag at den savnedes arbeidsgiver kontaktet politiet. Mandag og tirsdag har store styrker søkt etter mannen i dette fjellområdet rundt Sjusjøen. I tillegg til politiet og et Sea King-helikopter har dette vært mannskap og hunder fra Norske Redningshunder, letemannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp med i søket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.