RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Troen på norsk økonomi stiger igjen

Oslo (NTB): I tillegg til at norske husholdningers tro på den norske økonomien er stigende, er troen på egen økonomi på sitt høyeste på åtte år, viser tall som Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) har innhentet.

Tall fra fjerde kvartal i fjor viste at folks tro på norsk økonomi falt markert de to siste kvartalene. Ifølge FNOs forventningsbarometer for første kvartal 2012 har vinden snudd, og husholdninger har igjen tro på norsk økonomi.

- Tross advarsler fra mange hold om at også norsk økonomi vil bli rammet av krisen i internasjonal økonomi, tror folk flest at Norge vil klare seg rimelig godt, sier administrerende direktør Arne Hyttnes i FNO.

Hyttnes tror stigende tiltro til landets økonomi neste år blant annet skyldes lav arbeidsledighet, høy oljepris, flere store og profilerte oljefunn og fortsatt økning i boligprisene.

- Selv om tiltroen til landets økonomi stiger, er det på ingen måte slik at det tar av. Det ligger nok i bakhodet hos folk at det er for tidlig å avblåse krisen også for Norges del. Dette er en sunn nøkternhet, sier han

Troen på egen økonomi neste år øker også i forhold til fjoråret, og resultatet nå er det høyeste siden 2004. I fjor viste tallene som TNS Gallup har hentet inn for FNO at troen på egen økonomi var på sitt laveste på 15 år. Bare da finanskrisen brøt ut høsten 2008, var den lavere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere