RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Troika tilbake i Hellas for inspeksjon

Aten (NTB-Reuters): Hellas' statsminister lover å gå videre med harde sparetiltak, samtidig som han kritiserer internasjonale røster som hevder Hellas ikke vil klare å gjennomføre reformene.

- Jeg sier det rett fram - de undergraver vår nasjonale innsats. Vi gjør alt vi kan for å bringe landet tilbake på føttene, og de gjør alt de kan for at vi skal mislykkes, sa Antonis Samaras i en tale til sin parlamentsgruppe tirsdag.

Samaras nevnte ingen konkrete navn, men søndag gikk den tyske finansministeren Phillipp Roesler ut og sa at han ikke forventet at Hellas skulle innfri kravene. Det vil bety stans i pengeoverføringer til Aten.

Hellas har kommet på etterskudd når det gjelder de avtalte forpliktelsene i den økonomiske redningspakken, hovedsakelig som følge av problemene med å danne regjering etter to kaotiske valg. Men også på grunn av stor reformmotstand innad i Hellas - spesielt fra fagforeningene.

- Vi er forsinket med å iverksette spareprogrammet, og vi må sette opp farten for å ta igjen dette, sa Samaras i sin tale tirsdag.

- La oss ikke lure oss selv, vi har fortsatt omfattende sløsing i den offentlig sektor, og vi må få stanset det, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere