RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trolig 49 døde i flystyrt i Laos

Sist oppdatert:
Vientiane (NTB-DPA-Reuters): 44 passasjerer og et mannskap på fem antas omkommet etter at et laotisk passasjerfly styrtet i Laos onsdag, melder flyselskapet.

De 44 passasjerene fordelte seg på 17 laoter, sju franskmenn, fem australiere, fem thailendere, tre sørkoreanere, to vietnamesere og enkeltpersoner fra Kina, Canada, Myanmar, USA og Taiwan.

Norsk Folkehjelp bekrefter at en australsk ansatt ved deres mineryddingsprogram er blant de savnede. Mineryddingsprogrammet i Laos har nesten 400 lokale ansatte og seks internasjonale ansatte. Norsk Folkehjelp har mineryddingsprosjekter i tre sørlige provinser i landet.

Flyet fra Lao Airlines var på en innenlandsk flyging i Laos fra hovedstaden Vientiane til byen Pakse, lenger sør i landet, da det styrtet i Mekong-elva like før landing.

Styrten skjedde etter at flyet fløy inn i en storm, opplyser flyselskapet. Flyet var av typen ATR-72-600, et tomotors propellfly.

Det var tidlig noe motstridende meldinger om hvor mange som var involvert og hvor mange som var døde. Nyhetsbyrået DPA meldte at antall mennesker i flyet var 41, mens AFP melder at det var 44. En thailandsk TV-kanal meldte om 39 omkomne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere