RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trolig gigant-gassfunn i Norskehavet

Sist oppdatert:
Det svirrer tunge rykter i oljemiljøet om store gassfunn i Norskehavet. Les mer
Ifølge Stavanger Aftenblad skal Shell ha gjort et større gassfunn i Norskehavet.

Ifølge avisen skal det være boringen i det såkalte Onyx-prospektet som er avsluttet og den foreløpige loggingen tyder på at det kan være middels eller store forekomster av gass- og kondensat.

Det bekreftes av rykter rundt basemiljøet i Kristiansund. Der skal utstyr for testing av funnet være under klargjøring for å sendes ut på feltet. I så tilfelle dreier det seg med stor sannsynlighet om drivverdige forekomster. Dette skriver avisen onsdag.

Det er Transocean Leader som har boret i området, på 5,000 meter under havbunnen. Siden det foreløpig bare er satt et hull, er informasjonene om reservoarene foreløpig begrenset. Men det er ingen tvil om at selskapene i lisensen tror det kan dreie seg om store volum dersom det først er noe.

Boringen har vært omfattet av stor interesse i hele olje-Norge hvor det ikke er blitt gjort olje- eller gassfunn av noen størrelse på mangfoldige år. Et større gassfunn på feltet vil bety en ny etterlengtet giv for alle som fortsatt jakter på større frittstående funn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere