RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trolig ny straffetoll på norsk laks

Sist oppdatert:
EU skal i neste uke drøfte innføring av straffetoll på norsk laks, og kilder i og rundt EU-kommisjonen forventer at det blir innført straffetoll. 25 prosent nevnes som en sannsynlig sats
Det er onsdag i neste uke at EUs safeguardkomité skal møtes for å drøfte gjeninnføring av straffetoll på norsk laks.

En kilde i EU-kommisjonen sier til Bergens Tidende at det er «sannsynlig» at det kommer tiltak mot Norge om kort tid, men at man vil avvente møtet i safeguardkomiteen før en beslutning tas, melder NTB.

Kilden sier at en tollsats er det mest aktuelle tiltaket mot norsk laks, siden det er enklere å administrere enn kvoter. En annen kilde sier til BT at en straffetoll sannsynligvis vil havne på omkring 25 prosent.

- Jeg blir ikke overrasket om Kommisjonen kommer med en slik tollsats i neste uke. Kommisjonen har jo før vist vilje til å gjøre det som tilsynelatende passer EU. Men vi må prøve å vinne oppslutning i safeguardkomiteen, og det ser jeg ikke som håpløst, sier Prosjektdirektør Per Dag Iversen i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforbund (FHL) til Bergens Tidende melder NTB.

Iversen mener at en innføring av straffetoll vil være en katastrofe for norsk laksenæring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere