*Nettavisen* Nyheter.

Trolig over 100.000 ulovlige krypdyr i Norge

Oslo (NTB): Det er ulovlig å holde krypdyr i Norge. Likevel kan det være over 100.000 reptiler og amfibier som holdes som kjæledyr i norske hjem.

- Det finnes trolig mellom 100.000 og 120.000 ulovlige krypdyr i Norge. Alle som har krypdyr privat i dag, gjør noe ulovlig, hvis man ikke har en helt spesiell dispensasjon, for eksempel grunnet allergi, sier Remi Andersen, som er ansvarlig for tropisk avdeling i Akvariet i Bergen, til Bergens Tidende.

I fjor sommer gikk daværende landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) inn for at et forslag om lovendring for slikt dyrehold ble sendt ut på høring.

Nå venter Landbruks- og matdepartementet på at Mattilsynet skal sende en liste over hvilke herptiler som kan tillates holdt som kjæledyr i Norge.

- I fjor ble det tatt en prinsipiell beslutning om at dersom tilsynet kom med en slik liste, ville vi være positive til å se på den. Kommer det et konkret forslag til en forskrift som vi mener er fornuftig, vil det bli sendt ut på ordinær høring, sier ekspedisjonssjef Gunnar Hagen i departementets avdeling for matpolitikk til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.