RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Troms Kraft saksøker revisor etter milliardtap

Sist oppdatert:
Tromsø (NTB): Troms Kraft stevner et svensk revisjonsfirma for nesten 1,8 milliarder svenske kroner. Bakgrunnen er at de manipulerte regnskapene til Kraft og Kultur ble revidert uten at noen slo alarm.

Revisjonsselskapet Grant Thornton avviser milliardkravet i stevningen som tirsdag ble sendt til Stockholms tingsrett og hevder revisoren flere ganger har rapportert om mangler i den interne kontrollen.

Det er svært sjelden at en stevning mot revisorer ender opp i retten. De fleste slike saker blir forlikt. Troms Kraft er likevel forberedt på å bruke rettsapparatet.

- Dersom denne saken ikke ender i forlik, må vi forvente at saken kan ta tre til fem år. Den vil koste millioner å føre, men sakens alvor og styrke gjør at det er rett å føre saken. Vi er av den klare oppfatning at vi har en svært sterk sak overfor revisoren, sier konstituert konsernsjef Semming Semmingsen i Troms Kraft.

Regnskapene skjulte store tap, mens den svenske datteren Kraft og Kultur framsto som en suksess. I virkeligheten var selskapet insolvent.

- Dette har forledet Troms Kraft til å gjøre stadig nye kapitalinnskudd, øke lånene til Kraft og Kultur og stille garantier overfor banker for lån til selskapet. Troms Kraft ville ikke finansiert opp Kraft og Kultur dersom selskapet hadde visst hva den reelle situasjonen var. Derfor er det en direkte årsakssammenheng mellom den dårlige jobben revisoren har gjort og de økonomiske tap Troms Kraft har lidd, sier Semmingsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere