Tromsdal-saken til Høyesterett

Oslo (NTB): Økokrim bestemte seg torsdag for å anke lagmannsrettens avgjørelse om å oppheve bedrageridommen mot Christer Tromsdal og to andre menn inn for Høyesterett.

- Vi er uenig i avgjørelsen og vi går for anke. Nå skal vi sette oss ned og begrunne den. Så sender vi anken til Høyesterett en gang i neste uke, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til NTB.

Denne uka kom de tre dommerne i Borgarting lagmannsrett enstemmig fram til at en av fagdommerne i saken var inhabil, og opphevet dommen som falt i Oslo tingrett 1. november i fjor.

Tingretten dømte Tromsdal til seks års fengsel, mens to andre menn ble dømt til henholdsvis 4 1/2 år og 3 år og 9 måneder i fengsel.

Trioen ble domfelt for en rekke grove eiendoms- og bankbedragerier, og Tromsdal ble dømt til å betale vel 27 millioner kroner i erstatning. Alle tre nektet straffskyld.

Saken startet i 2011. Den ble utsatt i ett år før dommen i tingretten falt i november 2012. Denne dommen ble anket til lagmannsretten som 16. september altså kom til at en av de fagkyndige meddommerne var inhabil. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.