RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsømann dyrket cannabis under jorden

Tromsø (NTB): En 29 år gammel familiefar er i Nord-Troms tingrett dømt for å dyrket cannabis i en underjordisk plantasje på Kvaløya.

Tingretten mener lovbruddet kvalifiserer til rundt halvannen måned ubetinget fengselsstraff. Men mannen slapp unna med 45 timers samfunnsstraff, skriver iTromsø.

Årsaken til straffereduksjonen er at mannen ifølge dommen er i en «meget gunstig rehabiliteringssituasjon». Mannen erkjente i tingretten straffskyld etter siktelsen.

Det var i mai i fjor at 29-åringen pågrep barnefaren med 41 cannabisplanter i en container som han hadde gravd ned på eiendommen sin. 20 av plantene sto da i blomst. 21 mindre planter var fortsatt i vekst.

- Politiet ble ledet til boligen etter å ha fulgt ferske spor. Det var ikke uventet å finne noe der, men vi hadde aldri trodd vi skulle finne en nedgravd container, sier narkotikasjef Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt.

29-åringen har forklart at han ikke skulle selge stoffet, men bruke det selv. Han har erkjent at han har brukt cannabis jevnlig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere