Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø Ap vil ha Herman Kristoffersen

Tromsø (NTB): Ap-veteranen Herman Kristoffersen fikk rent flertall på Tromsø Aps nominasjonsmøte tirsdag kveld. Dermed blir han Tromsø Aps kandidat til stortingsvalg i høst.

Styret i Tromsø Arbeiderparti hadde foreslått Kristoffersen som førstekandidat, og et klart flertall av delegatene stemte på ham, skriver Nordlys.

Kristoffersen fikk med 49 stemmer rent flertall allerede i første avstemning. Martin Henriksen og Tove Karoline Knutsen var også foreslått som førstekandidat. Mens Henriksen fikk 32 stemmer, fikk Knutsen bare fire.

Nominasjonsmøtet i Tromsø Ap ble holdt etter at tidligere toppkandidat Roger Ingebrigtsen i desember trakk seg fra alle politiske verv sentralt og lokalt etter at han hadde innrømmet å ha hatt et seksuelt forhold til en AUF-kvinne fra hun var 17 år.

Kristoffersen, som så sent som rett før jul gjorde det klart at han ville gjøre comeback i Ap, flytter dermed Henriksen, Ingebrigtsens tidligere rival til topplassen, ned på usikker plass. Harstad-mannen Henriksen var dessuten ingen favoritt på Tromsø-lista, ifølge Sissel Haldorsen. Hun viste til at Tromsø har 43 prosent av befolkningen i fylket.

- Innbiller noen seg at noen av de 43 prosentene i Tromsø kommer til å stemme på en kandidat fra Harstad? Nei, det gjør de ikke, sa Haldorsen. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler