Onsdag innføres de strengeste smitteverntiltakene i Tromsø på åtte måneder. Da må innbyggerne finne fram munnbind, belage seg på hjemmekontor og redusere sin sosiale omgang med andre. De nye kravene vil i første omgang gjelde i to uker.

Bekymret for sykehuset

Bekymringen i Tromsø er kombinasjonen av sesonginfluensa og andre virus på toppen av koronaviruset og at dette skal føre til for stor belastning på sykehuset.

- Det er sykehusinnleggelsene vi er opptatt av, uttalte kommuneoverlege Inger Hilde Trandem på en pressekonferanse fredag ifølge Nordlys.

Ser positive tegn

Professor i medisinsk biologi ved Universitetet i Tromsø, Gunnar Skov Simonsen, sier til avisa at han ser positive tegn:

- Det er verdt å merke seg at vi har ligget på 15 til 20 innleggelser en god stund nå. Tallene har vært stabile og flere av pasientene har ligget inne en god stund på sykehuset. Det er ingen som vet hva som skjer de neste dagene, men vi kan håpe at det holder seg slik.

Norge: 998 koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 998 koronasmittede i Norge, 371 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1367 koronasmittede per dag, viser NTBs opptelling mandag morgen.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 966, så trenden er stigende.

Fredag var 173 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to flere enn dagen før.

42 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 18 på respirator. Det er to flere på intensiv og én færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Les også: FN: Folk risikerer hungersnød i 43 land