RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trond Birkedal får trolig strafferabatt

(Erik Holsvik, Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Saken ender opp som en tilståelsesdom.

(Rogalands Avis): Trond Birkedal ble pågrepet i sitt eget hjem og siktet for skjult filming av unge menn i sin egen dusj 20. mars i år.

Den gang uttalte politiet at saken ville være klar før sommeren, men slik gikk det ikke.

Advokat Arvid Sjødinm, som er Birkedals forsvarer, bekrefter at Birkedal i et avsluttende avhør har diskutert en tilståelsesdom med politiet.

- Jeg kan bekrefte at Birkedal i avhør har blitt spurt om hva han kan innrømme i forhold til at saken blir behandlet som en tilståelsesdom. Og jeg tror saken ender slik, sier Sjødin til Rogalands Avis.

Han vil ikke kommentere hva Birkedal har innrømmet i det siste avhøret, men innrømmelsene handler trolig om skjult filming, mens han fortsatt nekter for seksuell omgang med mindreårige.

Skulle saken ende opp som en tilståelsesdom, vil alvorlighetsnivået i saken bli et helt annet enn tidligere antatt. Det samme gjelder straffenivået.

En tilståelsesdom blir vanligvis behandlet kun med én dommer til stede, uten vitner, aktor eller forsvarer. Slike saker tar kun et par timer i rettssystemet. Det er også vanlig i slike saker at påtalemyndigheten ikke tiltaler den mistenkte for alle forhold, men gir en form for strafferabatt. Er vedkommende mistenkt for eksempelvis syv tilfeller, kan politiet frafalle to av dem ved en tilståelsesdom, for strafferammen er uansett lik.

Advokat Sjødin har tidligere uttalt at han tror saken ville ende opp med en bot, og blir saken behandlet som en tilståelsesdom får han mest sannsynlig rett.

- Påtaleansvarlig Karsten Monsen er på ferie, og vi ønsker ikke å kommentere om tiltalen er sendt til statsadvokaten, sier påtaleansvarlig ved Rogaland politidistrikt, Pål Jæger-Pedersen til Rogalands Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere