Gå til sidens hovedinnhold

Trond Giske innstilles som fylkesleder, ifølge flere medier

Trond Giske blir innstilt som fylkesleder i Trøndelag Ap, erfarer Trønder-Avisa og flere andre medier søndag kveld. Innstillingen skal være enstemmig.

Avisen skriver at de får nyheten bekreftet hos flere som har god kjennskap til arbeidet i valgkomiteen.

Komiteen vil presentere sin innstilling på mandag ettermiddag på Scandic Lerkendal i Trondheim, opplyser leder Arild Grande i valgkomiteen i en SMS til NTB.

Trond Giske ble tvunget til å gå av som nestleder i Ap i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Mange har spådd at han nå vil bli nominert som fylkesleder.

Les også: Gir Giske «nærmere 100 prosent» sjanse - slik reagerer Ap-kvinnene

Velges til helgen

Det endelige valget av ny fylkesledelse vil skje på fylkesårsmøtet førstkommende lørdag.

– Vi nærmer oss ei løsning, men det gjenstår fortsatt en del arbeid før vi kan presentere en helhetlig innstilling, sier Grande til Trønder-Avisa.

Der understreker han at komiteen ikke kommer til å si noe om navn på de aktuelle kandidatene før lista offentliggjøres.

Tidligere ordfører i Snåsa, Tone Våg, varaordfører i Rennebu Ap, Marit Bjerkås og Nærøysund-ordfører Amund Hellesø er de tre som er aktuelle for nestlederjobbene, etter det TV 2 erfarer.

Mulig comeback

Dersom Giske blir valgt som fylkesleder, vil det i så fall bli hans comeback i partiets ledelse etter han gikk av som Ap-nestleder for over to og et halvt år siden. Det har siden vært delte meninger internt om Giskes videre rolle i partiet.

– Det er Trøndelag som må velge den de best mener representerer det de vil være, men jeg kunne ønske Giske lot partiet få ro nå, ved å respektere det at støyen rundt ham ødelegger for oss, og sette partiet først, sa lederen i Kvinnenettverket, Anette Trettebergstuen, til Dagbladet i mars.

En rundspørring i Trønder-Avisa i februar viste at Giske fikk støtte fra 146 av 239 delegater. Flertall krever 120 delegater.

(©NTB)

Les også: Ap-topper ut mot Støres kommentarer om Marthinsen og Christensen

Kommentarer til denne saken