Det har stormet rundt Ap-politiker Trond Giske helt siden varslene om sex-trakassering ledet til at han trakk seg som nestleder i januar i fjor.

En video-snutt fra Bar Vulkan 16. februar, satte både en stopper for at Giske kunne rykke frem i Trøndelag Ap og førte til en dyp selvransakelse i VG.

- På tide

Nå åpner Giske og kjæresten Haddy N'jie seg i en spesialdokumentar av «Vårt lille land».

– Det er på tide at denne siden av historien også blir fortalt. Trond Giske og Haddy N'jie har inntil nå valgt ikke å snakke om hvordan de opplevde prosessen. Det gjør de nå, og jeg mener det er viktig at det kommer frem, sier TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække til TV 2.

- Kamera snus

Hun sier vi må tale en diskusjon om hvorvidt personene det varsles mot, ivaretas på en forsvarlig måte.

– Dette er ikke en film som går inn i detaljer i varslene, selv om Trond Giske selvfølgelig får kritiske spørsmål om sin egen oppførsel. Det er en film der kamera snus, og samboerparets historie blir fortalt.

Det var TV 2-journalist Gerhard Helskog som først fikk høre om Sofies (27) erfaringer med VG.

– Det var naturlig å snakke med nøkkelkildene om videoen. Det var Trond Giske og jenta på videoen. Vi ønsket å snakke med henne, så da var det naturlig at jeg tok kontakt og forklarte at vi laget en film om Metoo med Giske-saken som eksempel, sa Helskog til DN.

Helskog: - Ikke snakk om misforståelser

Helskog, som er gift med politisk redaktør Hanne Skartveit i VG, møtte Sofie og venninnen Maiken 4. mars.

– De fortalte meg en historie der det etter hvert ble tydelig at det ikke var snakk om misforståelser. De fortalte at VG hadde fordreid det de sa, uttalte Helskog, som ikke har jobbet mer med saken på grunn av inhabilitet.

Nettavisen har vært i kontakt med TV 2, som ikke vil gi noen smakebit av dokumentaren før torsdag.

Nettavisen har vært i kontakt med Giske, men han ønsker ikke å gi noen kommentar.