En tidligere AUF-er har varslet Arbeiderpartiet om to episoder med daværende statsråd Trond Giske.

– Han la armene rundt meg og begynte å kysse meg. Han ble svært pågående og intens, fortalte hun til Nordlys like før jul.

- Skulle hente varer til nachspiel

I en kronikk i Aftenposten torsdag utdyper kvinnen fra Troms, som vil være anonym, det hun mener var seksuell trakassering fra Giske.

«Jeg var 18 år og ble spurt om å være med til Giskes leilighet for å hjelpe ham med å hente varer til et nachspiel som ble arrangert i naboleiligheten. I leiligheten ble jeg utsatt for det jeg mener er seksuell trakassering. Dette gjorde meg sjokkert og redd. Fra badet ringte jeg til en venninne og ba henne om hjelp dersom jeg ikke snart kom på nachspielet,» skriver hun.

Les også: Frykt for at Hadia Tajik kan gå med i Trond Giskes dragsug

Giske er sykmeldt, men hans rådgiver Bård Flaarønning videreformidler til Aftenposten at Giske er lei seg for å ha opptrådt slik at kvinnen følte det ubehagelig.

«Tilbakemeldinger som dette dannet grunnlaget for den sterke beklagelsen han kom med torsdag før jul. Trond innrømmet da at han har gjort feil og ikke alltid vært bevisst nok sin rolle og hvordan den oppleves. Han understreket også hvordan det er hans ansvar at absolutt alle han møter opplever det som positivt og som representativt for hans verdier og Arbeiderpartiets verdier.»

Nettavisen mener: Giske er ikke fritt vilt

Giske får støtte

Giske avviser imidlertid påstandene om trakassering, via sin rådgiver Bård Flaarønning. Han forteller at Giske har mottatt støtte fra en annen festdeltaker.

«Giske har også mottatt en e-post fra en annen kvinne som var til stede på festen, som forteller en annen versjon om samme kveld: «Hei Trond. Jeg husker godt festen som er omtalt i varslet i mediene. Jeg husker også at dere gikk for å hente drikke, siden det begynte å bli tomt for drikkevarer. Dere kom tilbake med drikke, og jeg oppfattet at det var en god stemning mellom dere og fikk ikke inntrykk av at noe ubehagelig skal ha skjedd. Jeg er sikker på at jeg hadde merket dette dersom dette var tilfelle. Jeg har aldri hørt noe i ettertid om festen eller tenkt tilbake på kvelden som noe annet enn en hyggelig fest.»

- Brudd på god presseskikk

Flaarønning legger til at «det er brudd på god presseetikk å publisere en kronikk som er anonym og som inneholder alvorlige påstander som Giske avviser».

Nettavisen har vært i kontakt med Flaarønning for å få vite flere detaljer om e-posten det vises til.

Førstkommende mandag klokken 13 skal Aps sentralstyre møtes for å oppsummere varsler-sakene mot Giske.