*Nettavisen* Nyheter.

Trønder-Avisa vil ha Marit Arnstad som Sp-leder

Arnstad Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Den tidligere Senterparti-avisen Trønder-Avisa, tar mandag på lederplass til orde for at Marit Arnstad må bli den neste lederen i Senterpartiet.

13.01.14 07:17

Avisen ønsker også at Ola Borten Moe fortsetter som nestleder og kaller ham en «mann for framtiden».

Trønder-Avisa kommer ut i Steinkjer i Nord-Trøndelag, Senterpartiets tradisjonelt sterkeste fylke. I lederen skriver avisen blant annet:

«Partiet bør bruke de neste månedene til å overbevise stortingsrepresentant Marit Arnstad om at det er den beste løsningen at hun nå overtar stafettpinnen etter Liv Signe Navarsete.»

Videre skriver Trønder-Avisa i lederartikkelen:

«Andre nestleder Trygve Slagsvold Vedum blir lansert av mange som ny partileder. Og vi tror ikke det er noe dårlig valg. Men vi er overbevist om at Marit Arnstad er et enda bedre valg. Både fordi hun står sterk i hele partiet og i landbruksbefolkningen. Hun har en solid posisjon hos aktuelle politiske samarbeidspartnere, og hun har vist stor politisk klokskap og gjennomslagskraft i mange år. Dessuten tror vi at hun er i stand til å samle partiet og «styre» nestleder Ola Borten Moe. Vi tror det er viktig for partiet at han fortsetter i partiledelsen fordi han er en dyktig politiker og en mann for fremtiden. Men han trenger en sterk partileder ved sin side. Ingen er bedre til å bekle den rollen enn Marit Arnstad.» (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.