RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trondheim Ap vil bytte ut Kristin Halvorsen

Sist oppdatert:
Trondheim (NTB): Trondheim Ap vil erstatte Kunnskapsdepartementet med et utdanningsdepartement og flytte statsråd på Kristin Halvorsen for å gjøre plass til en ny utdanningsminister fra Ap.

De dramatiske forslagene kommer Trondheim Arbeiderparti til å vedta på sitt årsmøte fredag og lørdag. Fortsatt regjeringsmakt er det bakenforliggende målet, skriver Adresseavisen.

- Vi trenger en sak som kan skape virkelig entusiasme, et nytt prosjekt som må løftes over alt annet, sier leder Rune Olsø i Trondheim Ap.

Flere lærere og opprusting av skolebyggene er ifølge Olsø det som er viktigst i den norske skolen. Velmenende saker som leksehjelp og skolemat holder ikke, sier han og vet utspillet vil gi hakeslepp, ikke minst i SV.

- Når jeg snakker med folk, er det ingen entusiasme for en regjering med Frp. Men folk ønsker like fullt forandring, og det er derfor det må gjøres endringer i regjeringens sammensetning. Konkret betyr det for oss at Ap må ha utdanningsministeren.

Han mener Arbeiderpartiet har større troverdighet på de grunnleggende skolesakene, og sier det blir opp til regjeringen å finne et nytt departement til SV-lederen. Og endringene må skje i løpet av våren, mener Olsø. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere