Gå til sidens hovedinnhold

Trondheim får ikke tak i mange eldre som skal vaksineres

Trondheim kommunene oppnår ikke kontakt med mange over 85 år som skal vaksineres for koronaviruset.

– Vi har sendt brev i posten til de over 85 år som vi ikke har fått kontakt med, og håper det kan føre til at disse melder seg for time til vaksinering. Trondheim kommune oppfordrer også pårørende til å være oppmerksom på dette, sier kommunikasjonsrådgiver Rolf Ivar Svensli i en pressemelding.

Pårørende kan bestille time til vaksinering på vegne av de eldre enten ved å ringe koronatelefonen eller bruke sin egen bank-ID.

Les også: Formannskapet i Trondheim med ja til videre arbeid for ishockey-VM

Eldreombudet frykter at situasjonen i Trondheim er representativ for mange kommuner. Ombudet blir stadig kontaktet av pårørende som forteller at eldre i familien sliter med å få bestilt vaksinering.

– Sviktende kommunikasjon med de eldre om vaksinepåmelding kan i verste fall koste liv. Kommunene må gjøre alt for å forsikre seg om at alle i risikogruppene får meldt seg på til vaksine. Nå må kommunene også plukke opp telefonen og ringe, sier eldreombud Bente Lund Jacobsen.

Tirsdag registrerte kommunen tre nye koronatilfeller. Alle er menn og har mildt sykdomsforløp. Én er smittet av kjent nærkontakt til den sørafrikanske virusmutasjonen, mens de andre er smittet i utlandet.

Trondheim lettet på koronatiltakene tirsdag. Det ble blant annet bestemt at en rekke virksomheter kan åpne igjen, og påbudet om hjemmekontor fjernes, I tillegg kan NTNU-campusene åpne igjen, og det er ikke lenger skjenkestopp klokka 22.

Les også: Hundrevis må teste seg etter at folk med virusmutasjoner besøkte flere steder i Trondheim

(©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen