Gå til sidens hovedinnhold

Trondheim-sykehus anbefaler ansatte å ta meslingvaksine

St. Olavs hospital oppfordrer deres ansatte til å vaksinere seg mot den svært smittsomme sykdommen meslinger.

Bakgrunnen er økende antall tilfeller her i landet. For to år siden var det ingen registrerte meslingsmittede i Norge. I år er det allerede registrert elleve tilfeller.

– De som jobber i sykehuset har større sjanse til å møte meslingtilfeller enn andre, og har dermed en økt risiko for å bli smittet selv. Vi har også en plikt som arbeidsgiver å sørge for at vi ikke utsetter ansatte for unødvendig helserisiko, sier smitteoverlege ved sykehuset, Andreas Radtke, til Adresseavisen.

– Jeg vil ikke bli overrasket om vi snart får en pasient som er smittet av meslinger, tilføyer han.

Øker i Europa

Det har også vært en økning i andre land. I Frankrike ble det registrert 188 tilfeller i februar, noe som er mer en enn tredobling sammenlignet med desember, ifølge EUs senter for forebygging og kontroll med sykdommer. Det er også registrert mange tilfeller i Polen, Italia, Tsjekkia og Belgia.

Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommene, og kan i verste fall være dødelig.

Anbefaler tidlig vaksine

Norske barn får MMR-vaksinen som beskytter mot meslinger, kusma og røde hunder når de er 15 måneder gamle.

Tidligere denne uken gikk Folkehelseinstituttet ut og anbefalte tidlig vaksinering av barn mellom 9 og 15 måneder for familier som skal forlate Norge og reise til utsatte destinasjoner, ifølge Aftenposten.

Dersom barnet blir vaksinert når det er mellom 9 og 12 måneder må det vaksineres igjen når det blir 15 måneder fordi vaksinen virker bedre da.

(©NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser