RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trondheim takker nei til 22. juli-minnesmerke

Trondheim (NTB): Politikerne i Trondheim vil ikke ha Nico Widerbergs minnesmerke etter 22. juli. I stedet ønsker de å etablere et lokalt minnesmerke etter terrorhandlingene i fjor.

En anonym giver ville gjennom kommunenes interesseorganisasjon KS gi et minnesmerke til de 54 kommunene som hadde mistet en eller flere av sine innbyggere.

Giverens ønske har vært at minnesmerkene skulle avdukes ved seremonier i alle de berørte kommunene 22. juli 2012. Dette har Trondheim og tre andre kommuner sagt nei takk til etter anbefaling fra rådmannen, som har vært i kontakt med både AUF i Trondheim og Støttegruppen 22. juli avdeling Sør-Trøndelag om saken, skriver Adresseavisen.

I løpet av 2013 skal rådmannen utarbeide en sak om utforming av et permanent minnesmerke og valg av sted for dette. Fire av de 77 som ble drept 22. juli kom fra Trondheim.

AUF lokalt har ifølge Adresseavisen blant annet gitt uttrykk for at Nico Widerbergs kunstverk virker lite samlende, og at man bør finne et minnesmerke som virker mer samlende for alle de falne fra Trondheim etter 22. juli. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere