Gå til sidens hovedinnhold

Troner på Oslo-måling

Høyre får en oppslutning på 34,5 prosent i Oslo på en meningsmåling som Sentio har utført for Klassekampen. Det er 12,9 prosentpoeng høyere enn det partiet fikk i hovedstaden i valget i 2009.

Arbeiderpartiet har i samme periode falt. Ap får nå 26 prosent, ned 9 prosentpoeng fra valget i 2009, ifølge Sentios Oslo-måling for Klassekampen.

Utslagene er noe mindre for de øvrige partiene. Fremskrittspartiet faller i samme periode 4 prosentpoeng til 13,6 prosent. Venstre går fram 2,3 prosentpoeng til 8,7 prosent og Kristelig Folkeparti faller 0,5 prosentpoeng til 2,2 prosent.

Sosialistisk Venstreparti har tapt 3,3 prosentpoeng fra valgresultatet og fram til nå, og må nøye seg med 6,9 prosent på den nye målingen. Senterpartiets graf på målingen er svært flat. Partiet får støtte fra 0,5 prosent av de spurte i hovedstaden, en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng fra valgresultatet i Oslo i 2009. Rødt har i samme periode falt 1 prosentpoeng til 3 prosent, mens det ferskeste av partiene – Miljøpartiet De Grønne (MDG) går fram 3,4 prosentpoeng til 4 prosent.

Hvis partimålingen for Oslo blir valgresultat til høsten, kan MDG kapre ett stortingsmandat. Det kan også SV og KrF. Venstre har to mandater innen rekkevidde. Fremskrittspartiet kan få tre mandater, Arbeiderpartiet fem, og Høyre seks mandater. Partiene Rødt og Sp ville ikke ha fått noen mandater fra Oslo dersom målingen var valgresultat.

Feilmarginen på målingen er inntil 3,7 prosent. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken