RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror 3 har gjort norsk kupp

Sist oppdatert:
John Strand, Nordens ledende teleanalytiker, tror 3s norske 3G-lisens vil bli meget lukrativ. Selskapet vil utfordre Netcom og Telenor på det norske markedet
Les også: 3 søker norsk 3G-lisens

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at mobiloperatøren 3 tar den tredje lisens på UMTS, eller tredje generasjons mobiltelefoni, i Norge.

3 har allerede gått på luften i Sverige, og selskapet planlegger å lansere 3G-telefoni i Danmark i år. Teleanalytiker John Strand mener likevel at den norske forrentning vil bli den mest lukrative.

I Danmark må 3 konkurrere med fire andre mobilselskaper med egne nettverk, mens det i Sverige er tre, og krav om å dekke store deler av de svenske skogene, skriver Computerworld i Danmark.

Den norske lisensen har langt slappere krav. Samferdselsdepartementet krever kun at 3 dekker 30 prosent av befolkningen. For Telenor er kravene henholdsvis 82,9 prosent og 75,2 prosent av befolkningen. 3 skal betale kun 62 millioner kroner for sin lisens.

Bra forretning

John Strand mener at den norske lisensen er god for 3.

- Det blir et mye bedre business case i Norge enn i Danmark og Sverige. Når det kun er meget få krav til utbygging av nettverket, må Telenor og Netcom være dypt misunnelige, sier Strand til Computerworld i Danmark.

Han tror 3 blir en seriøs konkurrent til de etablerte mobilselskapene i det norske markedet, og trekker frem mulighetene for stordriftsfordeler ved å se det skandinaviske markedet under ett.

Strand tror at kundene kan forvente en fast pris fra 3 i Danmark, Norge og Sverige.

Bekrefter misnøye

Da iMarkedet snakket med Telenor Mobils informasjonssjef Sigurd Sandvin tirsdag, bekreftet han at teleselskapet var misfornøyd med de nye og endrede 3G-kravene. Han sa imidlertid at dette var vann som var rent under broen.

Telenor vil ikke foreta seg noe overfor staten på grunn av de endrede rammevilkårene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere