RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror AirAsia-flyet fikk is i motoren

34 omkomne er til nå hentet opp fra farvannet der AirAsias rute 8501 styrtet for en uke siden. Flyet hadde 162 mennesker om bord da det styrtet på vei fra Surabaya til Singapore.
34 omkomne er til nå hentet opp fra farvannet der AirAsias rute 8501 styrtet for en uke siden. Flyet hadde 162 mennesker om bord da det styrtet på vei fra Surabaya til Singapore. Foto: Athit Perawongmetha (Reuters)
Sist oppdatert:
Indonesias meteorologiske institutt tror ising i motorene var årsak til at et passasjerfly fra AirAsia styrtet i Javasjøen for en uke siden.

Indonesiske redningsmannskaper har hentet ytterligere fire lik opp fra Javasjøen der passasjerflyet fra AirAsia styrtet for en uke siden.

Dermed er til sammen 34 omkomne funnet og brakt i land, opplyser sjefen for den indonesiske redningstjenesten, Bambang Soelistyo, ifølge BBC. Også flere vrakdeler som stammer fra flyet er funnet.

Redningsmannskapene er ganske sikre på hvor de tror det styrtede flyet ligger. Men dårlig vær og ugunstige havstrømmer har gjort det vanskelig for dykkere å ta seg ned til vraket. Strømmene gjør blant annet at sikten under vann er svært dårlig.

AirAsias rute 8501 fra Surabaya til Singapore forsvant fra radarskjermene 42 minutter etter avgang søndag 28. desember.

Vrakrester fra flyet, som hadde 162 mennesker om bord, er funnet på rundt 30 meters dyp. Flyets ferdsskriver er ennå ikke funnet, og årsaken til ulykken er ikke fastslått.

Indonesias meteorologiske institutt (BMKG) konkluderer i en rapport med at værforholdene trolig spilte en avgjørende rolle, og at flyet kan ha fått problemer med ising i motorene.

– På bakgrunn av tilgjengelige data fra området der man sist hadde kontakt med flyet, synes det som om været var en avgjørende faktor bak ulykken, heter det i rapporten.

– Det mest sannsynlige værfenomenet var ising, som kan forårsake skade på motorene, heter det videre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere