RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror boligoppturen fortsetter

Sist oppdatert:
Så lang i år har de norske boligprisene steget med 12 prosent, og flere eksperter tror oppgangen vil fortsette så lenge renten er lav
- Jeg tror dette markedet skal fortsette og at prisene skal videre opp, sier Thorbjørn Ek i styret for Eiendomsmeglerforetakenes Forening til Aftenposten onsdag, og viser til utsiktene om fortsatt lav rente.

Prisene i Oslo har steget noe mindre enn resten av landet den siste tiden og noe mener kan være at markedet har nådd smertegrensen.

Sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret er ifølge Aftenposten ikke så sikker.

- Det er egentlig ikke noen øvre smertegrense for boligprisene. Det er alltid en som har råd til å betale litt mer, sier han.

Selv om de ikke Oslo-prisene ikke lenger stiger mest, er de fortsatt de høyest i landet. Gjennomsnittet er på 23 400 kroner pr. kvadratmeter for leiligheter, skriver Aftenposten

I en rundspørring som NRK har foretatt blant Norges største analysehus svarer ekspertene at de tror prisene ikke har nådd toppen, og ser økning på 5 til 10 prosent neste år.

De mest forsiktige venter en prisoppgang på 5 prosent, mens enkelte tror boligprisene vil stige hele 10 prosent neste år.

Sjeføkonom Senneset i Progonsesenteret ligger midt i mellom med 7 prosent vekst neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere