RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror børsen faller i februar

Sist oppdatert:
Både Sveinung Hardtvedt i DnB Nor Markets og Peter Hermanrud (bildet) i First Securities tror børsen kan falle i februar, etter januar-oppturen
– En må regne med at det kommer en korreksjon, og kommer en først på feil fot her, kan det fort komme en reaksjon ned på fem til ti prosent, sier Hartvedt til Dagens Næringsliv.

Han frykter at mindre tiltro til selskapenes resultater og utsiktene fremover kan bringe markedet i ubalanse. Han peker også på at markedet er nervøst i forhold til tegn til renteoppgang.

Hermanrud frykter at de lange rentene vil kunne stige kraftig i februar og trekke aksjemarkedet ned.

– Etter store økonomiske kriser som i 1983, 1993 og 2003 var det kjempestor børsoppgang med voldsom oppgang i desember og januar. Etter tilsvarende perioder har renten ofte steget mye i februar, og det kan skje også nå, sier Hermanrud til avisen.

– Det er brukbare odds for at vi får en korreksjon ned nå. Investorene bør nå selge seg ut av de aggressive og små aksjene med høy vekst og lav markedsverdi. Nå anbefaler vi litt mer trauste aksjer, sier Hermanrud, og nevner Orkla, Hydro og Ekornes som eksempler.

Hermanrud tror fortsatt at Oslo Børs hovedindeks skal ligge på 230 til 240 poeng innen mai neste år. Fredag sluttet indeksen på 183,95 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere