*Nettavisen* Nyheter.

Tror Camillo Eitzen trenger penger

Meglerhus venter emisjon etter svake resultater.

Det var bygget opp forventinger om at det kunne komme noen oppdateringer knyttet til oppkjøpsforsøket av Camillo Eitzen & Co i forbindelse med selskapets resultatpresentasjon. Det kom lite nytt om prosessen.

Camillo Eitzen & Co fikk et resultat før skatt på minus 61,3 millioner dollar i fjerde kvartal 2009. Det er en bedring fra minus 168,8 millioner dollar i samme periode året før. Underskuddet på driftsresultatet ble redusert til 41,4 millioner dollar i fjerde kvartal fra 150,2 millioner dollar

Før avskrivninger og nedskrivninger ble driftsresultatet (EBITDA) på minus 4,7 millioner dollar mot minus 0,9 millioner dollar i fjerde kvartal 2008.

Fraktinntektene på timecharterbasis falt til 104,5 millioner dollar fra 132,2 millioner dollar i perioden året før.

Kuttet gjelden
Netto rentebærende gjeld er blitt redusert til 410,4 millioner ved utgangen av fjerde kvartal fra 1.398,2 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal etter at Camillo Eitzens & Cos eierpost i Eitzen Chemical er blitt redusert.

Kontantstrømmen fra driften var positiv med 184,7 millioner dollar i fjerde kvartal og etter finansierings- og investeringsaktiviteter så hadde selskapets videreførte virksomhet en netto kontantstrøm på 51,4 millioner dollar.

Medregnet negativ kontantstrøm fra ikkevidereført virksomhet på 113,3 millioner dollar ble kontantbeholdningen redusert til 59,4 millioner dollar fra 121,3 millioner dollar.

Vil selge seg ned i bulk
Det har kommet lite nytt knyttet til oppkjøpet av selskapet. Camillio Eitzen jobber videre med å få på plass et tilbud fra indonesiske Berlian Laju Tanker, men ville ikke fornye eksklusiviteten i den opprinnelige avtalen. Derfor er selskapet i stand til å forfølge alternative løsninger for å kapitalisere på eiendelene slik at de kan møte og restrukturere de finansielle forpliktelsene i tiden fremover.

Styret og selskapet er fortsatt positive til prosessen med BLT.

Selskapet er også i diskusjoner med banksyndikatet om en ny avtale som reflekterer utviklingen i prosessen med BLT.

Gjennom emisjonen i Eitzen Bulk deltok CECO med 50 millioner dollar, og fikk redusert eierandelen til 41,5 prosent.

De går også gjennom de strategiske mulighetene i forbindelse med eierskapet i Eitzen Bulk. De ønsker å ha en større fri flyt av aksjene.

Tror på emisjon
Orion Securities opplyser at de vurderer å endre kursmålet og anbefalingen på CECO-aksjen etter rapporten.

- Camillo Eitzen slapp svakere fjerdekvartalsresultater enn ventet i dag. Etter rapporten er vårt kursmål på 18 kroner og vår kjøpsanbefaling under revisjon, skriver meglerhuset i en reaksjon.

Orion skriver at de kommer trolig til å nedjustere estimatene, og tror at Camillo Eitzen kan bli nødt til å hente ny kapital i løpet av kort tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag