RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror dårlige resultater vil tynge børsene

Sist oppdatert:
Etter at Irak-krigen ser ut til å gå mot en slutt, tror Deutsche Bank aksjemarkedene igjen vil fokusere på selskapenes resultater. Og det ser ikke bra ut
Deutsche Bank skriver i sin markedsrapport i dag at svekkelsen av verdensøkonomien siden i fjor sommer vil gi svake selskapsresultater for første og andre kvartal.

Det pekes blant annet på at utviklingen i amerikanske selskapers resultater den siste tiden har vært sterkere enn utviklingen i sysselsettingen, samtidig som svakere utvikling i industriproduksjonen i G7-landene også indikerer at selskapenes kvartalstall vil bli svakere.

- Kanskje aksjeoptimister vet noe om de spenstige og kraftig voksende tyske og japanske økonomiene som vi ikke kan se? spør banken, med dårlig skjult ironi.

- Vi står klar til å bli lamslått av en økonomisk boom i begge disse økonomiene i andre halvår, heter det videre - ikke mindre ironisk.

Banken tror at svekkede resultater de kommende kvartalene vil føre til at den amerikanske sentralbanken kutter renten, slik den pleier å gjøre når selskapsresultatene faller.

I tillegg advares det mot at Irak kan føre til politisk uro rundt OPEC, og dermed en ny oppgang i oljeprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere