RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror datalagringsdirektivet må utsettes

Oslo (NTB): IKT-Norge tror innføringen av EUs datalagringsdirektiv vil måtte utsettes. Årsaken er ifølge digi.no de omfattende sikkerhetskravene som stilles til norske telekomselskaper.

- Det som skal gjøres teknisk hos telekomtilbyderne, er veldig komplisert. Det finnes ikke tekniske løsninger for de mest omfattende sikkerhetskravene som er foreslått, sier direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, Torgeir Waterhouse, til NTB.

Det omstridte EU-direktivet som skal tre i kraft 1. juli, er forbundet med en rekke parallelle prosesser. Datatilsynet skal for eksempel fastsette konsesjonsregler for de rundt 200 telekomselskapene som etter loven skal lagre all trafikkdata i seks måneder, mens Post- og teletilsynet har fått i oppgave å utarbeide nye forskrifter til telekomloven.

- Når regelverket omsider blir vedtatt, vil det være svært knapp tid før fristen går ut. Jeg tror tidsplanen skal holde hardt, sier Waterhouse.

Seniorrådgiver Heidi Karlsen i Samferdselsdepartementet sier til digi.no at myndighetene fremdeles forholder seg til 1. juli som frist, mens datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon erkjenner at det er frykt for at tidsplanen ryker.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere