*Nettavisen* Nyheter.

Tror DNA kan løse drapsgåten

Oslo (NTB): Drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen (75) mener at DNA-teknologi må brukes for å finne identiteten til den som drepte 16 år gamle Rigmor Johnsen i 1958.

31.03.10 21:27

Torgersen har i over 50 år ment at han er offer for et justismord. Han har flere ganger forsøkt å få saken gjenopptatt, men har hver gang fått nei. Men han gir ikke opp, og mener nå sammen med jussprofessor Ståle Eskeland at moderne DNA-teknologi kan brukes til å finne drapsmannens identitet gjemt i Johnsens bevarte bryst.

- Jeg håper at en slik undersøkelse kan kaste lys over hvem som drepte Rigmor Johnsen, sier Eskeland til Dagsavisen.

Jenta ble forsøkt voldtatt og kvalt natt til 7. desember 1958 i Oslo. Hun var påført et kutt i hodet samt et kraftig bittmerke som hadde gått gjennom huden i det venstre brystet. Brystet befinner seg i dag på Det odontologiske fakultet i Oslo.

Eskeland har sendt brev til Gjenopptakelseskommisjonen for å be den om å undersøke brystet for DNA-materiale som ikke er hennes eget, men som kan tilhøre den som tok livet av henne.

DNA-ekspert og professor i biologi ved Universitetet i Oslo, Kjetill Jakobsen, har avgitt en skriftlig uttalelse der han anbefaler DNA-undersøkelse av brystet.

- Dersom vi finner en fremmed DNA-profil i brystbittet, kan vi sannsynligvis fastslå om Torgersen er drapsmann eller ikke, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.