RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror franskmennene vil løpe til Hydro (Ny2)

Sist oppdatert:
Franske analytikere tror franske Pechiney vil løpe til Hydro Aluminium, for å komme seg unna aluminiumsgiganten Alcan. Hydro-talsmann Michael Peter Steffen sier selskapet fokuserer på interne prosesser
Nytt: Saken er korrigert

Les også: Hydro-konkurrents kreditrating sjekkes

I går lanserte aluminiumgiganten Alcan et bud på den franske konkurrent Pechiney. Budet kom tre år etter at EUs konkurransemyndigheter blokkerte et bud mellom Pechiney, Alcan og sveitsiske Algroup.

Alt tyder på at EU vil være restriktive også denne gangen, hvis budet i hele tatt blir godtatt av Pechineys aksjonærer.

Løper til Hydro

Financial Times skriver tirsdag at franske analytikere tror at Pechiney-ledelsen trolig vil benytte anledningen til å løpe til Hydro. Hydro kan ble den hvite ridderen Pechiney-ledelsen har vært ute etter. Analytikerne ser for seg en fusjon mellom Hydro og franske Pechiney.

Fokuserer internt

Talsmann for Hydro Aluminium, Michael Peter Steffen, sier til iMarkedet at selskapet ikke vil kommentere noe rundt Alcan-budet. Han sier likevel at Hydro selv vil konsentere forretningen rundt bedringen av de interne prosessene. Særlig konstnadskontroll i selskapets "upstream-aktiviter" er viktig.

iMarkedet skrev tirsdag at meglerhuset ABG Sundal Collier tror at Hydro ikke er forberedt på en budkamp om Pechiney nå. Selskapet har trolig mer en nok prosesser gående med integreringen av tyske VAW og utfisjoneringen av gjødseldivisjonen Agri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere