Gå til sidens hovedinnhold

Tror han finner broren død i skogen

Siden desember har Richard Andersen (44) lett desperat etter broren Håkon (38), som trolig ligger død i Østfold-skogene.

- Jeg har gått i automodus siden desember og har egentlig ikke satt meg ned og tenkt over at han er borte. Jeg får heller ta det når vi finner ham, sier Richard Andersen til Nettavisen.

I løpet av våren, når snøen har smeltet, tror han at det skal bli lettere å finne broren.

Håkon Oskar Andersen forsvant sporløst på en hyttetur til Budalsvika på svenskegrensen i Aremark.

Han håper også at andre som går tur i området skal ha øynene åpne og se etter spor etter broren.

Vet du noe om denne saken? Tips Nettavisens journalist på kjetil.maland@nettavisen.no

- Jeg håper vi finner Håkon nå, sier han.

Tirsdag den 11. desember i fjor var siste gang Håkon ga lyd fra seg. I en lapp han la igjen på hytten hvor han bodde, skrev han følgende:

«Kommer tilbake i morgen for opprydding, mvh Håkon Andersen»

Forsvant på hyttetur
Håkon var alene på hytten som tilhører «Den norske turistforening» på Budalsvika fra mandag 10. desember til tirsdag 11. desember.

I tretiden på ettermiddagen denne tirsdagen slo mobiltelefon hans inn i området Budalsvika.

Etter dette tidspunktet tok han ut SIM-kortet fra mobiltelefonen og la det ligge igjen i hytten, før han gikk ut.

- Det er litt mystisk, men både vi og politiet er enige om at han må ha gått seg bort på vei til bilen, sier broren Richard til Nettavisen.

Bilen hans sto parkert på svensk side av grensa, ved Råbocken, 4,5 kilometer fra hytta i Budalsvika. På svensk side heter dette området Tresticklans Nationalpark og er et populært turterreng. I den mørke desemberkvelden kan Andersen ha rotet seg vekk eller skadet seg slik at han aldri kom fram til bilen.

Lett gjennom vinteren
- I begynnelsen var det en del søk i offentlig regi, men når en person blir ansett død så er det ikke lenger noen hjelp å få. Vi har blitt fortalt at det blir satt i gang søk hvis vi finner noen spor etter Håkon, forteller broren.

- Jeg hadde håpet at vi fikk litt mer hjelp til å søke. Jeg hadde forstått det hvis man trodde at han ikke lå der ute, men kanskje hadde forsvunnet ut av landet. Nå er imidlertid både vi og politiet enige om at han ligger der. Man kan jo ikke bare la ham ligge. Støtten vi har opplevd fra privatpersoner har vært helt enorm. Folk stiller opp og er med og leter. Det har holdt hjulene mine i gang, sier Andersen.

Facebook-siden dedikert til letingen etter Håkon Andersen har nå 1100 medlemmer.

Gjennom hele vinteren har Richard og en del andre lett i området. Nå forsvinner snøen, og de har tro på at det skal bli lettere å finne Håkon. Nå blir søkene, som organiseres gjennom denne siden, trappet opp.

- Ikke et pent syn
- Snøen er borte mange steder og vi kommer til å gå manngard for å utelukke en del områder, sier Richard.

Han og de andre som leter har snakket om hva som kommer til å møte dem når de en dag finner broren.

- Det blir ikke et pent syn. Han har ligget ute i fem måneder og nå kommer jo også varmen. Det er også mange dyr og fugler i området som kan ha hakket, bitt og dratt i ting, sier han.

Nedenfor ser du kart over området der hytta, parkeringsplassen og der bilen til Håkon Andersen sto parkert. Du kan zoome inn og ut i kartet for å orientere deg. For et turkart over området kan du laste ned denne pdf-en over Tresticklans Nationalpark.

HTML EMBED

Vis Håkon Andersen i et større kart
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping