RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke Ahold vil selge i Hagens ICA

Sist oppdatert:
ICA Sverige tror ikke den nederlandske matkjeden Ahold vil selge eierandelen i holdingselskapet ICA Ahold AB. Kjøpmannen Stein Erik Hagen eier 20 prosent av aksjene i selskapet
På et årlig møte uttalte ICA Ahold-sjef Kenneth Bengsson at det ikke lå an til at partneren Ahold ville selge seg ut av det nordiske holdningselskapet.

- Jeg er ganske sikker på at ICA Ahold ikke er til salgs fra deres perspektiv, sa Bengsson til Reuters.

Ahold har en 50 prosents eierandel i ICA Ahold, mens ICA Forbundet Invest har 30 prosent. Resten av aksjene tilhører den norske kjøpmannen og investoren Stein Erik Hagen.

Ahold er verdens tredje største butikk- og matkjede. Selskapet har vært Europas svart på Enron-skandalen, etter at det ble avslørt en overrapportering på 880 millioner dollar i det amerikanske datterselskapet.

Akkurat nå gjennomgår selskapet en strategiendring, som ledes av den nyansatte toppsjefen Anders Moberg. Han er tidligere kjent som wonderboy hos blant annet IKEA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere