Gå til sidens hovedinnhold

– Tror ikke dere skjønner hvor nostalgisk og barnslig jeg er

Jens Stoltenberg sparte ikke på humoren da han fredag holdt tale for ungdommene på AUF-Oslos årsmøte.

OSLO: Statsministeren hadde tatt seg tid til å besøke lokallaget for AUF i Oslo da de hadde årsmøte fredag ettermiddag, noe han selv påpekte egentlig var en litt for lite viktig jobb for en statsminister i Norge.– Men jeg ville komme selv og da fikk jeg igjennom det, sa han utover salen av de mange unge lokalpolitikerne.

Leder ved en tilfeldighet

I sin appell fortalte han livlig og gestikulerende om da han selv var blitt medlem av AUF-Oslo som fjortenåring i 1973, og om hvor store splittelser og få medlemmer det var i AUF den gangen.

– Da var AUF langt nede, nærmest knust, sa han og fortalte spøkefullt videre om hvordan han derfor ble leder nærmest ved en tilfeldighet. Konklusjonen og oppfordringen til de unge var derimot klar:

– Derfor er jeg her i dag, for å si til dere at jeg er veldig glad i AUF-Oslo. Å få lov til å oppleve gleden av å jobbe sammen med andre mennesker og få venner som ikke er helt lik deg selv er noe utrolig flott.

(Arikkelen fortsetter under bildet)

APPLAUS: Stoltenberg snakket varmt om AUF, og fikk applaus for det. (Foto: Linn Husby)


JENS STOLTENBERG ER NOMINERT TIL "ÅRETS NAVN" I OSLO SENTRUM. LES OM ALLE KANDIDATENE OG STEM HER!

– Selv AP ikke perfekt

Han advarte samtidig mot å være for partikresen.

– Det perfekte partiet finnes ikke, selv ikke i AP. Det er litt sånn som med kjærester… Man kan ikke være alt for kresen. Er du det, ender du opp som partiløs og singel. Det er jo litt trist da, sa han spøkefullt.

AUF-ungdommene benyttet deretter anledningen til å stille sin partileder noen kritiske spørsmål.


Temaene for spørsmålene var:

1. Vikarbyrådirektivet:
Stoltenbergs svar: – Handler om hva slags regler vi skal ha for vikarer

2. Asylpolitikk:
Stoltenbergs svar:
– Regelen er ”Hvis du trenger beskyttelse, så skal du få bli”. Men hvem trenger beskyttelse? Ved behandling av slike saker behandles den først i UDI. Hvis da avslag, kan man anke og få en ny behandling i UDI. Hvis svarer fremdeles er avslag kan den behandles på nytt i UNE og/eller videre i norske rettslokaler. Tvangsutsendte har fått flere avslag i flere instanser før det går så langt, og da stoler jeg på at disse som her beslutter gjør en riktig vurdering.

3. Likestilling og inkludering:
S
toltenbergs svar: – Handler både om regler og holdninger. Det er langt igjen, selv om vi har oppnådd veldig mye. Angående foreldre med minoritetsbakgrunn og høy utdanning og Faro Al-Kasim i Oljedirektoratet. Jeg håper han også hadde fått den jobben i dag. Jeg ønsker en innvandringspolitikk der vi skal ha plass til anerkjennelse og godkjenning.

4. Bistand:
Stoltenbergs svar: – Vi har økt bistanden i år, slik at den nå er på 1 %, det er ganske mye penger. Kan ikke love økning over 1 %, men pengeverdien av 1 % stiger.

5. Miljø:
Stoltenbergs svar: – Vi må satse på miljøvennlig kraft. Eksempel: Energitiltaksfond på Ål. Men det viktigste er å bremse avskogingen

6. Samferdsel og høyhastighetstog:
Stoltenbergs svar: – Høyhastighetstog. Vi skal gå å se på utredningen for dette nå. Kan nå si at det er klare fordeler og begrensninger. En ulempe er at det på et slikt tog bli nødt til å bli færre stasjoner underveis og at det kommer til å se annerledes ut i Hardangervidda som følge av en eventuell utbygging.

7. Norge og Europas arbeidsløshet: Hva kan, og bør, Norge bidra med:
Stoltenbergs svar: – Hva gjør vi for å bekjempe arbeidsledighet i Europa? Vi er i dialog, men bestemmer ikke.

8. Gratisskoleprinsippet:
Stoltenbergs svar: - Utstyrsstipend. Hvis det ikke er tilfellet at utstyrsstipendet dekker alle utdanningsretninger, som her nevnt yrkesfag, så skal vi se på det. Eller så har du og jeg twitret sammen, så takk for det, det var hyggelig. Jeg leser flere twitter meldinger enn dere aner. Der er vi venner, mange av oss.

9. Gratis tannlegestøtte for alle:
Stoltenbergs svar: – Får se.

10. Likestilling og respekt for norske samer og kvener:
Stoltenbergs svar: – Vi skal ikke diskriminere mennesker. Nei til diskriminering, ja til toleranse.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag