RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke Fredriksen kjøper Aktiv Kapital

Sist oppdatert:
Analytikerne som følger inkassoaksjen Aktiv Kapital tror ikke John Fredriksen vil forsøke å kjøpe opp selskapet Olav Dahlen Zahl leder, men de ser likevel oppside i aksjen
iMarkedet har fredag snakket med to ulike analytikere som følger inkassoaksjen Aktiv Kapital, og ingen av dem tror på et oppkjøp tross John Fredriksens stadig kjøp av aksjre i selskapet de siste ukene. Dette har fått kursen til å gå til all-time high.

- Jeg har ringt og spurt, men fikk ikke noe svar. Men hvis en ser historisk på det har Fredriksen stort sett alltid ligget nær opptil 40 prosent, sier en analytiker til iMarkedet.

Han mener at det ikke er noe automatisk likhetstegn mellom å ligge å kjøpe seg opp mot 40 prosent, og et forsøk på å kjøpe opp selskapet.

- Det er ytterligere oppside i aksjen, men Fredriksen har vel bedre innsikt enn oss, sier analytikeren.

Liker 40/60

Den andre av analytikerne har heller ikke tro på noe oppkjøp fra Fredriksen.

- Jeg tror ikke det. I forbindelse med Olympia-kjøpet valgt Fredriksen å ta litt mindre i emisjonen, og ble dermed utvannet. Dette har gitt rom for å kjøpe seg videre opp, sier analytikeren.

Han regner med at Fredriksen gjennom Geveran-strukturen vil kjøpe så mye som mulig opptil 40 prosent.

- De har ligget på 40 prosent, og ser ut til å like dette forholdet, som også gir selskapet muligheter slik som i sommer til å hente penger til fremtidige oppkjøp, sier analytikeren.

Carnegie hever kursmål

Meglerhuset som var tilretteleggere av emisjonen i forbindelse Aktiv Kapitals oppkjøp av Olympia Capital i sommer, har oppdatert sin analyse denne uken.

Carnegie har hevet sitt basecase kursmål til 124 kroner fra 105 kroner, mens de har et bestcase-mål på 145 kroner.

Det påpekes i analysen at oppkjøpet av Olympia sikrer Aktiv Kapital en kraftig vekst også de neste 4 kvartalene. De ser en vekst kontantstrømmen på 18 prosent i 2005, og ytterligere 22 prosent i 2006 blant annet som følge av økt finansiell gearing og kostnadssynergier.

Meglerhusets bestcase-scenario er basert på at Aktiv Kapital reinvesterer hele kontantrømmen neste år. Carnegie har en Outperform-anbefaling på aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere