RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke Hizbollah sto bak rakettangrep mot Israel

Sist oppdatert:
Tel Aviv (NTB): Statsminister Benjamin Netanyahu anklager Hizbollah for å ha stått bak søndagens rakettangrep fra Libanon, men det tror ikke det israelske forsvaret.

Fem Katjusja-raketter ble søndag morgen skutt fra Sør-Libanon mot Israel. Bare to av dem landet på israelsk side av grensa, nærmere bestemt på et jorde utenfor den israelske grensebyen Kiryat Shmona.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å skyte drøyt 30 granater over grensa mot området rakettene kom fra, men heller ikke disse forårsaket skade.

Statsminister Benjamin Netanyahu gikk deretter hardt ut mot Hizbollah og anklaget dem for å stå bak angrepet, noe israelske sikkerhetskilder stiller seg tvilende til.

Den rådende oppfatningen er derimot at det var såkalt hellige krigere fra en militant sunnimuslimsk gruppe som sto bak rakettene, ikke den sjiamuslimske Hizbollah-militsen, skriver den israelske avisen Haaretz.

Militante sunni-islamister fra en rekke land er nå tungt involvert i krigen mot president Bashar al-Assads regime i Syria, og de kriger også mot Hizbollah som har kommet Assad til unnsetning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere