RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på bedring i aluminiumsprisene

Sist oppdatert:
Det australske metallkonsernet Alumina Ltd sier at de forventer at metallmarkedene forblir svake i resten av 2003
Alumina Ltd eier 40 prosent av verdens største aluminaproduksjonsselskap, Alcoa World Alumina & Chemicals (AWAC). Samarbeidsselskapet eier en fjerdedel av verdens aluminakapasitet. Alumina er hovedinnsatsvaren i aluminiumsproduksjon.

- Usikkerhet og svakhet i verdens finans- og metallmarkeder ser ut til å fortsette uten noen klare tegn til bedring i år, sa styreformann Don Morley i Alumnia Ltd. på selskapets generalforsamling fredag melder Reuters.

Alumina er i hovedsak solgt på lange kontrakter med en pris tilsvarende 12 prosent av prisen på aluminium, men ifølge Reuters har prisen på alumina stegt over 20 dollar tonnet hittil i 2003 på grunn av sterk økning i etterspørselen fra Kina.

Morley sa på møtet at det metallekspertene forventer at verdensproduksjonen av aluminium vil fortsette å overstige forbruket i 2003, mens forbruket av alumina vil ligge litt over produksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere