RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på fall i fastrenten

Sist oppdatert:
Nils Terje Furunes i Gjensidige Nor tror ikke at rentekuttet onsdag vil ikke få betydning for bankenes fastrentelån
– Rentekuttet onsdag vil ikke få betydning for bankenes fastrentelån. Mange tror at også fastrenten vil synke, men det gjør den ikke uten videre. Den kan til og med gå opp, sier Furunes til NTB.

Han viser til at det er spesielle i dagens situasjon er at fastrenten ligger godt under flytende renter. I en normalsituasjon skal den ligge litt over fordi at de som stiller penger til utlån til fast rente skal ha ekstra betalt for at de binder seg.

– Det at den faste renten nå er lavere skyldes forventninger om rentenedgang i markedet. Når du tar fastrentelån, får du rentenedgangen på forskudd. Hvis rentenedgangen så ikke kommer, eller blir mindre enn forventet, har du allerede fått den, sier Furunes.

– Vi anbefaler fastrentelån og sier det ikke er noen grunn til å vente fordi vår prognose tilsier en mindre total rentenedgang enn det som ligger i rentebetingelsen nå på fastrente.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere