RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på ny oljepristopp

Sist oppdatert:
Den sveitsiske investeringsbanken Credit Suisse nedjusterer oljeprismålet for 2007 til 2010. Sjekk forventningene her.
Den sveitsiske investeringsbanken Credit Suisse nedjusterer sitt anslag for oljeprisen i perioden 2007 til 2010 med 3,8 prosent. Årsaken er forventninger om lavere kinesisk oljeetterspørsel.

Det vil si at investeringsbankens oljeanalytikere forventer en oljepris (basert på benchmark-prisen WTI fra USA) på 62,5 dollar fatet i gjennomsnitt i perioden, mot tidligere anslag på 65 dollar fatet. Det melder Bloomberg News som henviser til ett analysenotat fra banken.

Dessuten forventer Credit Suisse at oljeprisen vil falle til 50 dollar fatet i starten av 2011.

Et svakere drag fra det kinesiske oljemarkede, noe lavere etterspørselsforventninger fra deler av OECD-landene samt OPECs manglende evne til å kutte produksjon nevnes i rapporten som årsaker til at det langsiktige oljeprisanslaget senkes.

Råolje for levering i januar blir handlet på råvarebørsen i New York til 61,29 dollar fatet. Prisen har den siste tiden styrket seg som følge av forventninger til kaldere vær i USA, som igjen vil øke etterspørselen etter fyringsolje. Men siden oljepristoppen i juli har oljeprisen falt 20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere