RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på ny strømkrise

Sist oppdatert:
Det blir ingen ny strømkrise til vinteren. Det tror i alle fall topplederne i den nordiske kraftbransjen
Ifølge Aftenposten mener både ledelsen for den nordiske kraftgiganten Vattenfall og Statkraft-direktør Ragnvald Nærø at det ikke blir noen ny strømkrise til vinteren.

- Enkelte skaper krisestemning og unødvendig frykt, men i all hovedsak baserer omtalen seg på økte kunnskaper i forhold til tidligere. Det er mindre vann enn normalt, men vi unngår problemer dersom vinteren blir relativt normal. Alle ledd i samfunnet er forberedt på en annen måte enn ifjor, sier kommunikasjonsdirektør Ragnvald Nærø i Statkraft til Aftenposten.

På fredag sa Vattenfalls konsernsjef Lars G. Josefsson i et intervju med NRK han venter relativt sett høye priser, men ingen form for strømkrise. Vattenfall mener at vannmangelen ifjor var ekstrem.

Heller ikke det proffe kraftmarkedet, som handles gjennom den nordiske kraftbørsen Nord Pool eller via tosidige avtaler, venter strømkrise til vinteren. Porteføljeforvalter Thomas Angell i Bergen Energi sier til Aftenposten at lite tyder på noe i nærheten av en krise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere