RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på OPEC-kutt 11. juni

Sist oppdatert:
Det er ikke ventet at oljekartellet OPEC vil komme med kutt på møtet 11. juni i Qatar. Det sier en bransjekilde i Qatar til Dow Jones Newswire onsdag
Kilden sier at produksjonsnivået på 25,4 millioner fat pr. dag som er gjeldende fra 1. juni, vil forbli uendret på det kommende OPEC-møtet 11. juni.

Det har tidligere vært indikasjoner på at OPEC vil vedta nye kutt på juni-møtet, men ifølge kilden er prisen på OPECs oljekurv fortsatt innen for det vedtatte prisintervallet og situasjonen i Irak er fortsatt uklar.

- Det er ikke noe poeng i å endre produksjonen nå...det er ikke noe snakk om å øke eller kutte produksjonen, sier kilden til Dow Jones.

Kilden mener at alle spekulasjonene om kutt er basert på at Iraks produksjon kommer i gang igjen, men fortsatt er situasjonen rundt irakisk olje høyest uklar.

OPEC oljeprismekanisme tilsier at kartellet skal kutte produksjonen med 500.000 fat pr. dag dersom oljeprisen ligger under 22 dollar pr. dag i 10 virkedager, mens det den skal økes tilsvarende dersom oljeprisen ligger over 28 dollar i mer enn 20 virkedager.

Prisen på OPECs oljekurs, som består av syv ulike oljekvaliteter produsert av medlemslandene, var mandag ¨på litt over 27 dollar pr. fat.

Oljeministrene i OPEC møttes sist i april hvor de økte produksjonen med 900.000 fat pr. dag til 25,4 millioner fat, men ble samtidig enige om å fjerne 2 millioner fat med overproduksjon fra markedet. OPEC produserte på det tidspunktet 27,4 millioner fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere