RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på OPECs reservekapasitet

Sist oppdatert:
OPECs oljeministere ble i dag enige om å kunen tilby oljemarkedet en reservekapasitet to millioner fat pr. dag i Wien i dag. IEA-sjef Clude Mandil mener kapasiteten er lavere
OPEC valgte i dag å ikke øke sine offisielle produksjonskvoter med en halv million fat, men sa i stedet at de vil kunne bidra med 2 millioner fat pr. dag i ekstrakapasitet til markedet ved behov frem til neste år.

OPECs reservekapasitet har i det siste vært stipulert til mellom en og 1,5 millioner fat med dagens produksjon i oljekartellet. Det er derfor få som tror på OPECs vedtak i dag.

Det gjelder blant annet Claude Mandil som leder det internasjonale energibyrået IEA.

- OPEC vil være i stand til å gjøre mer råolje tilgjengelig, men det vil være mindre enn 2 millioner fat, et sted mellom 1 og 1,5 millioner fat pr dag, sier Mandil til Dow Jones Newswires i ettermiddag.

OPEC har de iste par månedene ligget på en produksjon på over 30 millioner fat pr. dag, mens OPEC-10 som er underlagt kvoter har ligget på 28,5 millioner fat pr. dag. Den offisielle kvoten ble i dag holdt uendret på 28 millioner fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere