RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på rentekutt tross svak handel

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets medgir at dagens tall for detaljhandelen i Norge var lavere enn ventet, men tror ikke dette fører til rentekutt
I dag kom det tall som viste at SSBs detaljomsetningsindeks falt med 2,1 prosent fra juni til juli, mens markedet i snitt ventet en uendret verdi.

- Dagens tall innebærer at Norges Banks anslag for utviklingen i det private forbruket er i høyeste laget, og at den ikke trenger å være bekymret for at det lave rentenivået skaper en forbruksfest. Men tallene gir neppe grunnlag for Norges Bank til å sette rentene ytterligere ned, skriver DnB NOR Markets i en kommentar.

- Nedgangen i vareforbruket i juli må ses i lys av de store svingningene de fire foregående månedene. Etter en kraftig oppgang i mars, som kunne skyldes problemer med håndtering av påsken, ble det en påfølgende nedgang i april. Nedgangen i mai skyldtes i stor grad transportstreiken, mens junitallene kombinerte gjeninnhenting og kaldt junivær, heter det.

Det pekes på at månedstallene svinger mye.

- Usikkerheten i tallene innebærer at vi skal være varsomme med å legge for mye vekt på et enkelt månedstall, skriver DnB NOR Markets, som ikke endrer sine renteprognoser som følge av dagens tall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere